Fillers

Fillers of botox, twee manieren om een jeugdige uitstraling te creëren of om van bijvoorbeeld hoofdpijn af te komen. Voor botox verwijzen we je graag door naar een cosmetisch arts.

Fillers bestaan uit hyaluronzuur, dit is een stof die ook door ons lichaam wordt aangemaakt en goed vocht kan vast houden. Door een filler in een lijntje of rimpel te spuiten neemt de diepte van het lijntje of de rimpel af. Hierdoor creëer je een jeugdigere uitstraling of verzacht je een lijntje of rimpel waar je je aan stoort.

Fillers kunnen ook (weggevallen) volume terug brengen, denk bijvoorbeeld aan ingevallen wangen; jukbeenderen of lippen. De fillers waar wij mee werken zijn zachte fillers waardoor ‘bobbels’ vermeden worden. Zachte fillers worden beter opgenomen door de huid.

Tot slot kunnen fillers ook dienen om een kin -of kaaklijn te verstrakken in vorm. Dit heet ook wel faceslimming, hierbij wordt de vorm van de kaak -of kin geaccentueerd.

Wij plaatsen fillers door middel van een mesogun mét naald, dit is een apparaat waarbij de dosering van de filler ingesteld kan worden. Zo voorkom je dat er teveel filler op één plek terecht komt. Een diepe rimpel heeft bijvoorbeeld meer filler nodig dan een oppervlakkige. Ook worden er verschillende technieken toegepast, dit is o.a. afhankelijk van de plek van de filler en de wens van de klant.

Wij behandelen verschillende zones, namelijk;

  • Neuslippenplooi
  • Marionetlijnen
  • Lippen
  • Fronsrimpels
  • Voorhoofdrimpels
De prijzen zijn als volgt;
  • 0.5ML €120
  • 1ML     €180

Meer ML is mogelijk mits verantwoord en afhankelijk van het gewenste resultaat. Prijzen gaan in eenheden van 0,5 of 1ML.

*Wij werken niet in andere zones dan aangegeven i.v.m. slagaders.

Wanneer er nog geen filler aanwezig is in het te behandelen gebied blijft een filler gemiddeld 3 tot 9 maand zitten, dit is afhankelijk van meerdere factoren die verderop beschreven worden. Na de tweede behandeling, binnen 6 tot 9 maand na de eerste behandeling, kun je er vaak langer mee vooruit omdat er een ‘basis’ is opgebouwd onder de huid. Wanneer je de behandeling herhaalt net voor de filler volledig opgelost is door het lichaam, creëer je een langer blijvend effect zonder stapeling van filler.

Belangrijk om te weten is dat er voorafgaand aan de behandeling altijd een toestemmingsformulier ingevuld dient te worden door de klant, hier staan vragen in m.b.t. gezondheid en leeftijd. Wij behandelen géén klanten onder de leeftijd van 18 jaar. Daarna bespreken we samen wat de wensen zijn, wij zullen eerlijk aangeven welk resultaat haalbaar is. Na het desinfecteren van het te behandelen gebied wordt er een emla zalf aangebracht, deze zalf haalt de scherpe randjes van de behandeling. De behandeling is voelbaar maar wordt veelal niet als pijnlijk ervaren. Als de mesogun goed is ingesteld wordt er door middel van kleine prikjes filler ingebracht oppervlakkig onder de huid. Na het inbrengen van de filler masseren we het behandelde gebied goed zodat de filler zich verspreidt en goed opgenomen wordt. Desgewenst kunnen meerdere zones in één behandeling behandeld worden.

Fillers bestaan, zoals eerder genoemd, uit een lichaamseigen stof. Wanneer fillers op de juiste manier ingebracht worden zijn er weinig risico’s aan verbonden, het is wel belangrijk dat je zelf in goede gezondheid verkeert en het toestemmingsformulier eerlijk in vult! Een zwelling of blauwe plek, met name op de lippen, is het meest geziene risico aan deze behandeling. Met een mesogun kun je niet diep onder de huid injecteren zoals een arts wel kan. Dit maakt geen verschil in de houdbaarheid van de filler, maar zorgt er wel voor dat het risico op complicaties aanzienlijk verkleint. Wij werken uitsluitend met A-merk fillers uit Nederland.

Het wordt aangeraden om tot 24 uur na de behandeling geen make-up of cremes te gebruiken in het behandelde gebied om infecties tegen te gaan. Het tegengaan van zwelling door middel van koelen of Arnica zalf dan wel tabletjes is geen probleem mits steriel. Ook wordt het de eerste 24 uur afgeraden om te sporten, middelen te gebruiken, de sauna bezoeken of gezichtsbehandelingen te ondergaan. Masseren van het behandelde gebied kan geen kwaad, mits dit steriel gebeurd. Het innemen van paracetamol kan ook geen kwaad.

Het is altijd mogelijk om vrijblijvend langs te komen voor een intake. Wij zijn van mening dat een filler behandeling iets is waar je goed over na moet denken en informeren je daarom liever uitgebreid zodat je weloverwogen een keus kan maken. Tijdens deze intake kunnen wij ook beoordelen of wij het gewenste effect kunnen creëren op de plek waar je al een filler hebt zitten. Het is belangrijk dat je eerlijk aangeeft wanneer je laatste behandeling is geweest zodat we opstapeling kunnen voorkomen, bij opstapeling kun je last krijgen van bobbels en dit wil je niet! Over het algemeen is het geen probleem wanneer er een ander merk filler in zit.

Het is op voorhand niet altijd mogelijk om aan te geven hoeveel ML nodig is om het gewenste effect te krijgen, zo kan het mooier zijn om een aantal behandelingen 0.5ML te gebruiken in plaats van 1 óf 2 keer 1ML. Dit wordt altijd in overleg gedaan met de klant. Wij werken per 0.5ML of 1ML omdat niet voor iedereen dezelfde hoeveelheid filler nodig is in een zone, zo kan klant A bijvoorbeeld 1ML nodig zijn om vollere lippen te creëren terwijl klant B al vollere lippen van zichzelf heeft en met 0.5ML voldoende heeft. De ene rimpel is ook dieper dan de ander, en niet iedereen wil hetzelfde effect.