Gellak | Shellac

Het fenomeen mooie, verzorgde, lange nagels. Wie kent het niet? Iedere vrouw droomt er van, maar niet iedere vrouw is er mee gezegend. Nagels worden van binnenuit gevoed, dat betekend dat alles van invloed is of kan zijn. Hormonen, medicatie, ziekte maar ook invloeden van buitenaf zoals agressieve schoonmaak middelen.

Ik, als eigenaresse van ‘Droomwimpers’, ben lang op zoek geweest naar de mogelijkheid om mooie, verzorgde nagels te creëren op een gezonde manier. Mijn keus is gevallen voor gellak, ook wel shellac genoemd. Gellak is een vorm van nagellak waar door middel van een base – en topcoat de lak uitgehard wordt onder een UV -of LED lamp. Ik werk met een LED lamp omdat dit slechts 1 minuut droogtijd kost per laag.

Om gellak te laten zetten dien je te letten op een gecertificeerde salon, je wil per slot van rekening niet dat je nagels er slechter van worden! Ik ben gecertificeerd en werk hygiënisch, iets dat ik erg belangrijk vind.

Is gellak dan slecht voor je eigen nagel? Nee, absoluut niet, mits goed gezet! Gellak vind je tegenwoordig op iedere hoek van de straat en vooral in een heleboel ‘doe het zelf’ vormen. Iets dat ik niet aanraad omdat de wijze van aanbrengen en het gebruik van een lamp veel schade kunnen veroorzaken.

Ik werk al jaren met een vast merk dat mij goed bevalt, klanten zijn tevreden omdat de gellak goed blijft zitten. Is het verwijderen van gellak dan schadelijk? Wederom niet mits dit op de juiste wijze wordt gedaan. Ik raad af om gellak zelf te verwijderen wanneer je hier geen verstand van hebt. Gellak verwijderen doe ik op een professionele manier, ik werk niet met een elektrische frees omdat dit bij gellak de eigen nagel kan beschadigen.

Het veelvuldig gebruik van gellak, door mij gezet, kan geen kwaad. Vaak zie ik zelfs dat de eigen nagel versterkt omdat de nagel een extra laagje krijgt wat voor bescherming zorgt.

Vanzelfsprekend is er ruime keus aan gellak kleuren, ik heb momenteel 63 verschillende kleuren en daarnaast nog een ruime keus aan glitters; steentjes en andere nailart. Mocht je specifiek op zoek zijn naar een kleur, stuur dan even een berichtje zodat ik kan kijken of jou gellak kleur er bij zit. Ik bestel regelmatig nieuwe gellak kleuren, ook op verzoek!

Waarom dan gellak en geen nagellak? Nagellak trekt in de toplaag van de eigen nagel en richt meer schade aan. Gellak hecht zich aan de nagel maar trekt er niet in. Gellak blijft daarnaast vele malen langer zitten zonder stootschade. Gemiddeld blijft gellak tot wel 3 weken mooi op de handnagels en tot wel 8 weken op de teennagels, dit verschil zit hem in de groei van de eigen nagel en hoeveel de nagel te lijden heeft. Je teennagels hebben veelal minder te verduren dan handnagels. Je zult merken dat je nagel groeit, de uitgroei wordt dus zichtbaar maar de gellak blijft mooi zitten!

Kun je met gellak je eigen nagel verlengen? Ja, dit kan echter is het niet vergelijkbaar met acryl -of gelnagels. Het doel van verlengen bij gellak is doorgaans een enkele nagel verlengen die korter is dan de andere nagels. Verlengen óf extra verstevigen van de nagels kan met een hardgel. Ik gebruik standaard een fixbase als basecoat, wil je extra versteviging of een kleine verlenging dan is hardgel een goede optie. Hardgel is steviger dan fixbase en vergelijkbaar met acryl of gel.

NB:
Ik zet geen gellak op schimmel/kalk nagels.

Mijn prijzen zijn als volgt:

Nieuwe set gellak op hand -of voet incl. hardgel €30
Nieuwe set gellak op hand -en voet incl. hardgel €55
Gellak verwijderen elders gezet €15
*Stempelkaart na 5 behandelingen
20% korting op de 6e vervolg behandeling!