Waxen

‘I love how prickly you feel! No one ever said..’

Geen enkele vrouw houdt van ongewenste haargroei, toch? En dus scheer je, je iedere dag opnieuw met een geïrriteerde huid en ingegroeide haartjes als gevolg. Pijnlijk, lelijk en onnodig. Onnodig? Zeker!

Wil jij een gladde huid zonder irritatie om tot wel 6 weken vrij te zijn van haartjes? Ik bied alle behandelingen aan op het gebied van waxen zodat jij een gladde huid hebt! Tegenwoordig zie je door de bomen het figuurlijke bos niet meer wanneer het gaat om ontharen, want wat is nou precies wat en doet waxen of harsen niet ontzettend veel pijn? Ik heb alle behandelingen zelf ondervonden alvorens ik mijn certificaten heb behaald, dit om zeker te weten waar ik over spreek en wat ik aanbied.

Wat is nou precies het verschil tussen waxen en harsen? Wax is een stuk zachter voor de huid en pakt voornamelijk alle haartjes mee waarbij het de huid zelf met rust laat. Waxen is ideaal voor alle zones, denk bijvoorbeeld aan het waxen van de bovenlip, oksels of bikinilijn. Wax wordt verwarmd en vervolgens met een spatel aangebracht op de huid, de wax droogt binnen enkele seconden op tot een harde substantie. Het verwijderen van de wax geeft slechts enkele seconden een gevoelige reactie, ik heb echter nog nooit iemand horen zeggen dat het pijnlijk is! Het voordeel van waxen ten aanzien van epileren zijn de snelheid waarmee je direct alle haartjes kunt verwijderen en het feit dat ook donshaar verdwijnt.

Hars is stugger en wordt vaak met een zogenoemde roller aangebracht, de mate van gevoeligheid wordt niet bepaald door het waxen of harsen maar door de zone. Zo is de bikinilijn gevoeliger dan de onderbenen, toch zijn beiden goed vol te houden en relatief snel klaar! Omdat harsen de huid sneller irriteert kies ik voor waxen.

Waxen en harsen zorgen er voor dat het haartje met haarzakje eruit getrokken wordt, de groeicyclus wordt dus abrupt beëindigd wat zorgt voor het wegblijven van nieuwe haren gedurende 4 tot 6 weken. De groeicyclus verschilt per persoon, naar mate je vaker onthaart zul je merken dat er minder haren terug komen en de haren ook zachter van structuur zijn.

Moet ik nog ergens rekening mee houden? Belangrijk is dat de haartjes 2 a 3 millimeter zijn om ze goed te kunnen ontharen. Wanneer ze korter zijn bestaat de mogelijkheid dat ze afbreken en dan blijft het haarzakje, met daar in de rest van het haartje, nog aanwezig. Verder is het raadzaam om twee dagen voor het ontharen te scrubben op de plek waar je behandeld wil worden. Dit zorgt er voor dat de haartjes los komen van de huid en eventueel ingegroeide haartjes ook mee genomen worden met ontharen. Zorg er voor dat je vlak voor je afspraak gedoucht hebt, dit maakt de haartjes weker en de huid goed schoon! Na de behandeling kan er enige roodheid ontstaan, dit verdwijnt vaak binnen 2 uur en kan geen kwaad. Wacht 24 uur met een zonnebank -of sauna bezoek om irritatie te voorkomen.

Mijn prijzen zijn als volgt:

Bovenlip & kin waxen €10
Oksels waxen €20
Bikinilijn waxen €20