Semi permanente make-up (SPMU)

Microblading of powder brows? Beiden zijn dit de állernieuwste trends op het gebied van semi permanente make up voor de wenkbrauwen.
Ben jij (nog) niet toe aan permanente make up en zoek je een oplossing met langer resultaat zonder verkleuring?
Dan biedt SPMU dé uitkomst!

Wat is het verschil tussen deze technieken?
Waar bij microblading zogenoemde hairstrokes aangebracht worden in de huid, zijn powder brows (ook wel ombre brows genoemd) een schaduwtechniek om de wenkbrauw meer ingekleurd te krijgen. Beiden zijn afzonderlijk toe te passen maar soms kan het mooi zijn om de aanzet van de wenkbrauw te starten met microblading. Deze combinatie wordt vaak toegepast.

Bij microblading worden hele dunne lijntjes aangebracht in de huid, in de richting van de eigen wenkbrauw haartjes. Hierbij worden natuurlijke pigmenten gebruikt om een natuurlijke, volle wenkbrauw te creëren. Deze techniek wordt handmatig toegepast met flinterdunne naaldjes in de vorm van een mesje (microblade; mini mesje). Met deze mesjes wordt niét in de huid gesneden, er worden zogenoemde krasjes gemaakt in de opperhuid waarna het pigment zijn intrede neemt.

Bij powder brows wordt er een lijn gezet in de vorm van de wenkbrauw, vervolgens wordt de wenkbrauw vanaf de aanzet van licht naar donker ‘ingekleurd’ door middel van schaduwen.

Powder brows worden, in tegenstelling tot microblading, machinaal aangebracht. Powder brows zijn niet pijnlijker dan microblading of andersom, beiden zijn voelbaar, maar prima te doorstaan! Dit komt mede omdat er niet diep in de huid gepigmenteerd wordt zoals bij tatoeëren.

De kleur -en vorm worden afgestemd op;

Huidskleur
Eigen wenkbrauw
Haar -en wenkbrauwkleur
Vorm gezicht
Wens van de klant

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Wanneer er geen permanente make up aanwezig is, volstaan vrijwel altijd twee behandelingen. Echter kan iedere huid anders reageren en is in een enkele keer een derde behandeling nodig.

Bent u afkomstig van een andere salon en is er (oude) permanente make up aanwezig, kom dan vrijblijvend langs zodat we samen een plan kunnen opstellen voor een passende behandeling. In de meeste gevallen volstaat één nabehandeling.

De kleurpigmenten die wij gebruiken zijn dermatologisch getest, vrij van iron oxide en conserveermiddelen. Er zijn meerdere kleurpigmenten zodat er altijd een kleur is die bij jou past! Mengen is ook mogelijk.

Wij bieden eveneens een semi permanente eyeliner aan, op het bovenste ooglid. Ook hier geldt dat kleur, vorm, dikte etc. naar wens aan te passen zijn. Nooit meer struggelen met een oogpotlood, elke dag een mooie; strakke eyeliner! Met eyeliner maak je je oogopslag af. Hiervoor geldt hetzelfde als bij wenkbrauwen wanneer het gaat om voor -en nazorg.

Wij werken conform de richtlijnen van de LHCV en GGD.
De GGD PMU-vergunning kun je hier vinden.

De prijzen zijn als volgt:

Eyeliner incl 1 nabehandeling €179
Microblading incl 1 nabehandeling €199
Powder brows incl 1 nabehandeling €249

Touch up binnen 1 jaar €175
Touch up binnen 1-2 jaar €200
Touch up binnen 2-3 jaar €225

Voor elders geplaatste PMU gelden aangepaste touch up prijzen, informeer vrijblijvend!

Zodra de wenkbrauwen genezen zijn is dit geen enkel probleem, let er wel op dat je geen wenkbrauwhaartjes verwijderd op de plek van de SPMU. Voor wat betreft het verven of bij tekenen geldt dat dit feitelijk niet nodig is, mocht je dit toch willen omdat je bijvoorbeeld lichte haartjes van jezelf hebt zorg dan dat de wenkbrauw genezen is.

De eerste behandeling duurt ongeveer 2 uur. Tijdens deze behandeling wordt uitgebreid gekeken naar je wensen en wenkbrauwen. Ook wordt er voorgetekend zodat je zeker weet dat we op één lijn zitten! Dit voortekenen gebeurd door middel van browmapping, hierdoor creëer je de meest perfect passende wenkbrauwen voor jou gezicht! Uiteindelijk wordt het pigment aangebracht in de huid.

Na 6 weken, niet eerder in verband met herstel van de huid, vindt de nabehandeling plaats. Tijdens deze behandeling wordt uitgebreid gekeken naar het genezingsproces en uiteindelijke resultaat. Eventuele vragen of opmerkingen worden dan beantwoord. Tijdens deze behandeling wordt de gehele wenkbrauw nagelopen en bijgewerkt. Deze behandeling duurt ongeveer 1 á 1.5 uur.

Ervaring leert gelukkig dat SPMU niet als pijnlijk maar voelbaar wordt ervaren, in tegenstelling tot permanente make up of tatoeëren. De huid kan wel rood en gevoelig zijn na de behandeling, dit trekt vanzelf weer weg. Tijdens het genezingsproces kunnen er soms wat korstjes ontstaan op de wenkbrauwen. Laat de korstjes met rust om de wenkbrauwen zo mooi mogelijk te laten genezen!

Geen alcohol, drugs of bloedverdunners
Geen zonnebank of actieve blootstelling aan zonlicht
Geen chemische peeling, botox of fillers op -of rondom de wenkbrauwen
Niet waxen, harsen, epileren, verven of henna

Vermijdt felle zon
Vermijdt chloorwater of sauna’s
Vermijdt producten op de wenkbrauw

Jonger dan 16 jaar
Zwanger of borstvoeding geven
Diabetus, hemofillie -of immuunziekten
Epileptische aanvallen
Chemotherapie -of bestraling
Hart -of vaatafwijkingen
Huidaandoeningen op of rondom de wenkbrauwen

Vanzelfsprekend wordt dit risico zo klein mogelijk gemaakt door uitgebreid de tijd te nemen, voor te tekenen en kleuren af te stemmen. Zodra we samen op één lijn zitten wordt de behandeling gestart. De kleur loopt na de behandeling nog terug en pas bij de nabehandeling is de kleur goed vast te stellen. Mocht je ergens tegenaan lopen, geef dit aan tijdens de nabehandeling zodat er nogmaals naar gekeken kan worden en er eventuele aanpassingen gedaan kunnen worden. Vanzelfsprekend krijg je na de behandeling uitleg mee om te zorgen dat je precies weet wat er van je verwacht wordt qua nazorg.