Microbladen -en shading

Microblading is de állernieuwste trend op het gebied van semi permanente make up voor de wenkbrauwen.
Ben jij (nog) niet toe aan permanente make up en zoek je een oplossing met langer resultaat?
Dan biedt microbladen dé uitkomst!

Wat is het verschil met microshading?
Waar bij microblading zogenoemde hairstrokes aangebracht worden in de huid, is microshading een schaduwtechniek om de wenkbrauw meer ingekleurd te krijgen. Beiden zijn afzonderlijk toe te passen maar in het geval van microshading is het vaak wel mooi om de aanzet van de wenkbrauw te starten met microblading. Deze laatste combinatie wordt vaak toegepast.

Microblading is een semi permanente make up waarbij hele dunne lijntjes worden aangebracht in de huid, in de richting van de eigen wenkbrauw haartjes. Hierbij worden natuurlijke pigmenten gebruikt om een natuurlijke, volle wenkbrauw te creëren. Deze techniek wordt handmatig toegepast met flinterdunne naaldjes in de vorm van een mesje (microblade; mini mesje). Met deze mesjes wordt niét in de huid gesneden, er worden zogenoemde krasjes gemaakt in de opperhuid waarna het pigment zijn intrede neemt.

De kleur -en vorm worden afgestemd op;

Huidskleur
Eigen wenkbrauw
Haar -en wenkbrauwkleur
Vorm gezicht
Wens van de klant

Hoeveel behandelingen ben ik nodig?
Wanneer er geen oude permanente make up óf microblading aanwezig is, volstaan vrijwel altijd twee behandelingen.  Bent u afkomstig van een andere salon en is er (oude) permanente make up óf microblading op de wenkbrauwen aanwezig, kom dan vrijblijvend langs zodat we samen een plan kunnen opstellen voor een passende behandeling. In de meeste gevallen volstaat een nabehandeling.

De kleurpigmenten die ik gebruik zijn dermatologisch getest, vrij van iron oxide en conserveermiddelen. Er zijn meerdere kleurpigmenten zodat er altijd een kleur is die bij jou past!

Ik werk conform de richtlijnen van de LHCV en GGD.
Mijn GGD PMU vergunning kun je hier vinden.

Mijn prijzen zijn als volgt:

Microblading en/of shading incl. waxen en epileren en 1 nabehandeling €249

Touch up binnen 1 jaar €100
Touch up binnen 1-2 jaar €150
Touch up binnen 2-3 jaar €175
*Stempelkaart; na 5 behandelingen
20% korting op de 6e vervolg behandeling!

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn wenkbrauwen nog wel waxen, epileren of verven na microblading?
Zodra de wenkbrauwen genezen zijn is dit geen enkel probleem, let er wel op dat je geen wenkbrauwhaartjes verwijderd op de plek van de microblading. Voor wat betreft het verven of bijtekenen geldt dat dit feitelijk niet nodig is, mocht je dit toch willen zorg dan dat de wenkbrauw genezen is.

Hoe lang duurt een microblading behandeling?
De eerste behandeling duurt ongeveer 2 uur. Tijdens deze behandeling wordt uitgebreid gekeken naar je wensen en wenkbrauwen. Ook wordt er voorgetekend zodat je zeker weet dat we op één lijn zitten! Uiteindelijk wordt het pigment d.m.v. hairstrokes aangebracht in de huid.

Na 6 tot 8 weken, niet eerder in verband met herstel van de huid, vindt de nabehandeling plaats. Tijdens deze behandeling wordt uitgebreid gekeken naar het genezingsproces en uiteindelijke resultaat. Eventuele vragen of opmerkingen worden dan beantwoord. Uiteindelijk worden de eerder aangebrachte hairstrokes opnieuw aangebracht. Deze behandeling duurt ongeveer 1 á 1.5 uur.

Is de behandeling pijnlijk?
Stel deze vraag aan tien mensen over het waxen van de wenkbrauwen en je krijgt tien verschillende antwoorden. Ervaring leert gelukkig dat microblading niet als pijnlijk wordt ervaren, in tegenstelling tot permanente make up. De huid kan wel rood en gevoelig zijn kort na het aanbrengen, dit trekt vanzelf weer weg. Tijdens het genezingsproces kunnen er soms wat korstjes ontstaan op de wenkbrauwen. Laat de korstjes met rust om de wenkbrauwen zo mooi mogelijk te laten genezen!

Waar moet ik rekening mee houden vanaf 24u voor de behandeling?

Geen alcohol, drugs of bloedverdunners
Geen zonnebank of actieve blootstelling aan zonlicht
Geen chemische peeling, botox of fillers op -of rondom de wenkbrauwen
Niet waxen, harsen, epileren, verven of henna

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Vermijdt felle zon
Vermijdt chloorwater of sauna’s
Vermijdt producten op de wenkbrauw

Wanneer is microblading -of shading niet geschikt voor mij?

Vanaf 18 jaar
Zwanger of borstvoeding geven
Diabetus, hemofillie -of immuunziekten
Epileptische aanvallen
Chemotherapie -of bestraling
Hart -of vaatafwijkingen
Huidaandoeningen op of rondom de wenkbrauwen

Wat als ik niet tevreden ben?
Vanzelfsprekend wordt dit risico zo klein mogelijk gemaakt door uitgebreid de tijd te nemen, voor te tekenen en kleuren af te stemmen. Zodra we samen op één lijn zitten wordt de behandeling gestart. De kleur loopt na de behandeling nog terug en pas bij de nabehandeling is de kleur goed vast te stellen. Mocht je ergens tegenaan lopen, geef dit aan tijdens de nabehandeling zodat er nogmaals naar gekeken kan worden en er eventuele aanpassingen gedaan kunnen worden. Vanzelfsprekend krijg je na de behandeling een flyer met uitleg mee om te zorgen dat je precies weet wat er van je verwacht wordt.