Permanente make up

Microblading of powder brows? Beiden zijn dit de állernieuwste trends op het gebied van semi permanente make up voor de wenkbrauwen. Ben jij (nog) niet toe aan permanente make up en zoek je een oplossing met langer resultaat zonder verkleuring? Dan biedt SPMU dé uitkomst!

Maak een afspraak Bekijk prijslijst

Trusted and loved. Met een 4.9 / 5 beoordeeld uit 170+ reviews op Google.

Prijslijst

Maak een afspraak

Wat is het verschil tussen deze technieken?

Waar bij microblading zogenoemde hairstrokes aangebracht worden in de huid, zijn powder brows (ook wel ombre brows genoemd) een schaduwtechniek om de wenkbrauw meer ingekleurd te krijgen. Beiden zijn afzonderlijk toe te passen maar soms kan het mooi zijn om de aanzet van de wenkbrauw te starten met microblading. Deze combinatie wordt vaak toegepast.

Bij microblading worden hele dunne lijntjes aangebracht in de huid, in de richting van de eigen wenkbrauw haartjes. Hierbij worden natuurlijke pigmenten gebruikt om een natuurlijke, volle wenkbrauw te creëren. Deze techniek wordt handmatig toegepast met flinterdunne naaldjes in de vorm van een mesje (microblade; mini mesje). Met deze mesjes wordt niét in de huid gesneden, er worden zogenoemde krasjes gemaakt in de opperhuid waarna het pigment zijn intrede neemt.

Bij powder brows wordt er een lijn gezet in de vorm van de wenkbrauw, vervolgens wordt de wenkbrauw vanaf de aanzet van licht naar donker ‘ingekleurd’ door middel van schaduwen.

Powder brows worden, in tegenstelling tot microblading, machinaal aangebracht. Powder brows zijn niet pijnlijker dan microblading of andersom, beiden zijn voelbaar, maar prima te doorstaan! Dit komt mede omdat er niet diep in de huid gepigmenteerd wordt zoals bij tatoeëren.

De kleur -en vorm worden afgestemd op;

Huidskleur
Eigen wenkbrauw
Haar -en wenkbrauwkleur
Vorm gezicht
Wens van de klant

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Wanneer er geen permanente make up aanwezig is, volstaan vrijwel altijd twee behandelingen. Echter kan iedere huid anders reageren en is in een enkele keer een derde behandeling nodig.

Bent u afkomstig van een andere salon en is er (oude) permanente make up aanwezig, kom dan vrijblijvend langs zodat we samen een plan kunnen opstellen voor een passende behandeling. In de meeste gevallen volstaat één nabehandeling.

De kleurpigmenten die wij gebruiken zijn dermatologisch getest, vrij van iron oxide en conserveermiddelen. Er zijn meerdere kleurpigmenten zodat er altijd een kleur is die bij jou past! Mengen is ook mogelijk.

semi permanente eyeliner

Wij bieden eveneens een semi permanente eyeliner aan, zowel op het boven -als onderste ooglid. Ook hier geldt dat kleur, vorm, dikte etc. naar wens aan te passen zijn. Nooit meer struggelen met een oogpotlood, elke dag een mooie; strakke eyeliner! Met eyeliner maak je je oogopslag af. Hiervoor geldt hetzelfde als bij wenkbrauwen wanneer het gaat om voor -en nazorg.

Wij werken conform de richtlijnen van de LHCV en GGD.
DeGGD PMU-vergunning kun je hier vinden.

RESULTAAT

Voor het mooiste resultaat volgen we jaarlijks meerdere erkende cursussen en trainingen door heel NL.

TIJD

Schoonheid kent geen tijd. Voor iedere behandeling plannen we ruimschoots de tijd zodat je verzekerd bent van alle aandacht.

HYGIENE

Hygiëne staat bij ons hoog in het vaandel. We reinigen, desinfecteren en werken conform de GGD en LCHV richtlijnen.

PASSIE

We werken met veel liefde voor het vak. Iedere klant verdiend bij ons de tijd en aandacht die benodigd zijn om je tevreden de deur uit te laten gaan.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn wenkbrauwen nog wel waxen, epileren of verven na SMPU?

Zodra de wenkbrauwen genezen zijn is dit geen enkel probleem, let er wel op dat je geen wenkbrauwhaartjes verwijderd op de plek van de SPMU. Voor wat betreft het verven of bij tekenen geldt dat dit feitelijk niet nodig is, mocht je dit toch willen omdat je bijvoorbeeld lichte haartjes van jezelf hebt zorg dan dat de wenkbrauw genezen is.

Hoe lang duurt een SMPU behandeling

De eerste behandeling duurt ongeveer 2 uur. Tijdens deze behandeling wordt uitgebreid gekeken naar je wensen en wenkbrauwen. Ook wordt er voorgetekend zodat je zeker weet dat we op één lijn zitten! Dit voortekenen gebeurd door middel van browmapping, hierdoor creëer je de meest perfect passende wenkbrauwen voor jou gezicht! Uiteindelijk wordt het pigment aangebracht in de huid.

Na 6 weken, niet eerder in verband met herstel van de huid, vindt de nabehandeling plaats. Tijdens deze behandeling wordt uitgebreid gekeken naar het genezingsproces en uiteindelijke resultaat. Eventuele vragen of opmerkingen worden dan beantwoord. Tijdens deze behandeling wordt de gehele wenkbrauw nagelopen en bijgewerkt. Deze behandeling duurt ongeveer 1 á 1.5 uur.

Is de behandeling pijnlijk?

Ervaring leert gelukkig dat SPMU niet als pijnlijk maar voelbaar wordt ervaren, in tegenstelling tot permanente make up of tatoeëren. De huid kan wel rood en gevoelig zijn na de behandeling, dit trekt vanzelf weer weg. Tijdens het genezingsproces kunnen er soms wat korstjes ontstaan op de wenkbrauwen. Laat de korstjes met rust om de wenkbrauwen zo mooi mogelijk te laten genezen!

Waar moet ik rekening mee houden vanaf 24u voor de behandeling?

Geen alcohol, drugs of bloedverdunners
Geen zonnebank of actieve blootstelling aan zonlicht
Geen chemische peeling, botox of fillers op -of rondom de wenkbrauwen
Niet waxen, harsen, epileren, verven of henna

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Vermijdt felle zon
Vermijdt chloorwater of sauna’s
Vermijdt producten op de wenkbrauw

Wanneer is SMPU niet geschikt voor mij

Jonger dan 16 jaar
Zwanger of borstvoeding geven
Diabetus, hemofillie -of immuunziekten
Epileptische aanvallen
Chemotherapie -of bestraling
Hart -of vaatafwijkingen
Huidaandoeningen op of rondom de wenkbrauwen

Wat als ik niet tevreden ben?

Vanzelfsprekend wordt dit risico zo klein mogelijk gemaakt door uitgebreid de tijd te nemen, voor te tekenen en kleuren af te stemmen. Zodra we samen op één lijn zitten wordt de behandeling gestart. De kleur loopt na de behandeling nog terug en pas bij de nabehandeling is de kleur goed vast te stellen. Mocht je ergens tegenaan lopen, geef dit aan tijdens de nabehandeling zodat er nogmaals naar gekeken kan worden en er eventuele aanpassingen gedaan kunnen worden. Vanzelfsprekend krijg je na de behandeling uitleg mee om te zorgen dat je precies weet wat er van je verwacht wordt qua nazorg.

“Deze week voor de eerste keer geweest en kreeg gelijk een goed gevoel bij binnenkomst. Goede uitleg en meedenken met wat ik wilde. Ben zeer tevreden en kom zeker terug.”

~ Marleen Witteveen

Wanneer zien we jou in onze salon?

Maak een afspraak 06 23104191