Wimperextensions

Tegenwoordig is het bijna onmisbaar, wimperextensions. Kijk eens goed om je heen en je zult zien dat menig vrouw voorzien is van volle, lange en zwarte wimpers. Er bestaan veel verschillende lengtes, diktes, krullen, kleuren, materialen en technieken. In mijn wimpersalon wordt alles aangeboden conform de huidige en nieuwste trends.

Wimperextensions zijn gemaakt van vossenhaar en te verkrijgen in mink en silk kwaliteit. Silk glanst een stuk meer dan mink. Zelf werk ik het meest met mink in de salon omdat dit product een stuk natuurlijker oogt en minder glanst dan je eigen wimpers zouden doen.

Wimperextensions zijn niet schadelijk voor de eigen wimper of oogrand mits op de juiste manier geplaatst en onderhouden Het is belangrijk om met de juiste materialen te werken en op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Hygiëne staat bij ons hoog in het vaandel, dat wil zeggen dat wij werken met gedesinfecteerde materialen. Iedere klant ligt bij ons op wegwerk doeken, draagt een haarnetje, krijgt nieuwe lijm en een eigen wimperborsteltje. Een wimperborsteltje krijg je bij iedere refill opnieuw mee, de bedoeling is niet dat je ze opspaart maar dat je het oude wimperborsteltje weggooit. Hiermee verklein je de kans op bacteriën. 

Wimperextensions kunnen wel gevoelig zijn voor invloeden van buitenaf, denk aan;

 • Hoge temperatuur / luchtvochtigheid
 • Gebruik van producten waar olie in zit
 • Waterproof mascara
 • Bacteriën

Wimperextensions kunnen wel gevoelig zijn voor invloeden van binnen, denk aan;

 • Hormoonhuishouding
 • Ziekte
 • Medicatie
 • Allergie

Bij de één vallen wimperextensions eerder uit dan de ander. Uitvallen betekend niks meer of minder dan dat de wimperextension los laat van de eigen wimper. Dit kan gebeuren door bovengenoemde invloeden. Soms laat de eigen wimper ook los samen met de wimperextension, dit kan gebeuren door o.a.;

 • Te ruw borstelen
 • Plukken / trekken
 • Lash shed
 • Groeicyclus

De eerste twee punten spreken voor zich, wanneer er echter sprake is van een lash shed veranderd het seizoen. Dit gebeurd vaak in het voor -en najaar. Enkele weken lang kunnen de wimpers sneller uitvallen, vergelijk het met een dier wat in de rui komt en zijn vacht verliest. Ook speelt de groeicyclus mee. De ene wimper groeit sneller dan de andere wimper, wanneer je eigen wimper aan het eind van zijn groeicyclus is valt deze uit en blijft de wimperextension aan de uitgevallen wimper zitten.

Wil je de wimperextensions goed onderhouden, schaf dan een cleansing foam met kwast aan. Deze set is goed voor zeker 3 maanden en zorgt er voor dat bacteriën geen kans krijgen tussen de wimperextensions. Bespaar niet op gezonde, schone wimpers en schaf deze aftercare kit aan voor €9.99 in onze salon!

Heb je toch nog vragen? Stuur ons dan een berichtje en we proberen je zo snel mogelijk te beantwoorden.

Ik ben gecertificeerd en werk uitsluitend met EU goedgekeurde producten.

Wat zijn Wimperextensions?

Wimperextensions zijn losse kunstwimpers die per stuk op een eigen wimper geplaatst worden. Op deze manier creëer je een open oogopslag. Wimperextensions worden door middel van speciale lijm geplaatst, deze lijm heeft een hechting van gemiddeld 3 tot 6 weken. Gedurende deze termijn zullen de wimperextensions langzaam aan loslaten van de eigen wimper. Wanneer je eigen wimper aan het eind van zijn groeicyclus zit komt de eigen wimper ook mee, anders niet. Een gemiddelde wimperextensions refill behandeling vindt plaats tussen de 3 en 4 weken, dit verschilt per persoon.

Zijn wimperextensions dan niet slecht voor je eigen wimper? Nee, mits er gewerkt word met de juiste producten en op de juiste wijze kan dit geen kwaad. Toch is het van belang om de wimperextensions zelf ook goed te onderhouden, aangeraden wordt tweemaal daags te borstelen met het mee geleverde wimperborsteltje en eenmaal daags te reinigen met de speciale cleansing foam en brush. Bestel deze cleansing foam online of in onze salon om zo langer te genieten van mooie wimperextensions. Vermijd verder alle producten rondom de ogen waar olie in zit, olie kan de hechting van de lijm verstoren. Je krijgt een nazorg flyer mee met alle uitleg zodat je thuis nog eens rustig kunt kijken.

Invloeden waar rekening mee gehouden dient te worden zijn onder andere; hormonen, medicatie en allergieën. Mocht hier sprake van zijn meldt dit dan voorafgaand aan je afspraak, hiermee voorkom je teleurstellingen. Het kan zijn dat wimperextensions voor jou dan even geen goede oplossing zijn, wellicht vindt je meer informatie bij lashlifting!

In mijn wimpersalon bied ik Wimperextensions One by One en (Russian) volume 2D tot 6D technieken aan. Het verschil zit hem in het aantal haartjes en de dikte hier van. Een one by one wimper is doorgaans dikker, er wordt 1 kunstwimper op 1 eigen wimper geplaatst. Bij Russian volume worden er 2 t/m 6 kunstwimpers geplaatst op 1 eigen wimper. Deze wimpers zijn dunner en zachter, je creëert hiermee en zogenoemde ‘fluffy’ look. Omdat een Russian volume techniek meer tijd en techniek vereist liggen de prijzen hiervoor hoger.

Een one by one behandeling duurt gemiddeld 1,5 uur. Een refill behandeling duurt gemiddeld 1 uur.

Een Russian volume behandeling duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur. Een refill behandeling duurt gemiddeld 1,5 uur.

Voordelen:

 • Zwemmen, douchen, sauna, zonnebank toegestaan
 • Van een natuurlijke look tot een extreme oogopslag, alles is mogelijk
 • Geen mascara meer nodig, mag wel (mits geen waterproof)